Find den rigtige cykel for dig

På udkig efter en ny cykel? Så har du mange muligheder. Men måske leder du efter noget helt specielt, en cykel som får dig til at føle dig som var du en vaskeægte cykelrytter i Tour de France. Så er en racercykel måske det rigtige for dig.

Hvad er dine behov?

Der findes forskellige typer af cykler på markedet og de kan overordnet det samme. Men hvis din drøm er at køre stærkt på landevejene, er en bycykel eller mountainbike ikke det bedste valg for dig. I stedet bør du overveje en ægte racercykel, som lader du opnå farter som du kun har turdet drømme om.

Aluminium eller kulfiber?

Mange cykler laves i dag af aluminium eller en kulfiber støbning. Hvert materiale har sine fordele. Cykler lavet af aluminium er meget holdbare og tåler alt lige fra vind og vejr til styrt og uvejsomt terræn. Cykler lavet af kulfiber – også kendt som carbon – bliver mere og mere populære blandt amatørracere og det er der flere gode grunde til. Carbon-cykler er lettere end aluminiumcykler og kræver derfor mindre energi at drive fremad. Det gør dig i stand til at opnå stor fart på landevejene, som ville være meget mere udmattende på en aluminiumcykel. Derudover føles cykelturen mere komfortabel på en carbon-cykel, da stellet bedre absorberer stød og bump på vejen.

Cykler i et væld af prisklasser

Racercykler kommer i et væld af forskellige prisklasser, så du kan garanteret finde en, som passer ind i dit budget. Du behøver ikke bruge titusindvis af kroner på den mest smarte og moderne cykel for at få en god cykeloplevelse. Det vigtigste er din motivation og lyst til at komme ud på landevejene og udfordre dig selv. Hvis du er i tvivl om den rigtige cykel, kan du spørge folk i din lokale cykelforening – de har garanteret masser af gode råd.