Sådan kommer du i gang med at løbe

Var dit nytårsforsæt, at du skulle motionere mere? Og i så fald, hvordan står det til? Hvis du gerne vil ud at aktivere kroppen mere, så har du fundet den rette artikel. Her vil du nemlig både lære om hvordan du undgår skader og hvordan du opretholder dine nye rutiner, så du ikke ender med at gå i stå. Er du klar til at komme i bedre form? Så læs med nedenfor!

Find de perfekte løbesko

Når du har besluttet dig for, at du vil begynde at løbe, skal dit næste skridt være at finde de rette løbesko. Måske tænker du, at du bare kan bruge de gamle tennissko og du ikke burde lade dig stoppe af små bagateller, nu når motivationen endelig er der. Dette er delvis sandt, men dog ikke helt. Hvis du løber i sko, som ikke passer dig ordentligt, vil du nemlig kunne få skader – hvilket vil kunne sætte dig ud af spillet på ubestemt tid! Spørg derfor din sportsbutik, hvilket løbesko du skal vælge. Nogle mærker går du aldrig galt i byen med, dette gælder bl.a. Asics.

Rutiner danner vaner

Når du har fundet det rette fodtøj, kommer tiden til at danne din rutine. Det er vigtigt at du har et skema, som bestemmer dine løbeture. Hvis du venter på at motivationen tilfældigvis kommer frem, så er det ikke sikkert, at du nogensinde kommer afsted. Derfor bør du have faste dage at løbe på, på denne måde sikre du, at du også får nok tid til restitution mellem dine løbeture!

En løbetur er godt for både krop og sjæl

Faste løbeture vil uden tvivl gøre, at du kommer i bedre form. Derudover kan en løbetur også være godt for det mentale, det giver nemlig ro i sindet og kan nærmest forekomme meditativt. Derfor er løbeture den perfekte nye hobby!