Sådan optimerer du kontorpladserne bedst

Hvis du som virksomhedsejer har et kontor, hvor dig og dine ansatte sidder og arbejder det meste af dagen, er det vigtigt, at jeres kontorpladser er gode. Uanset om kontoret er helt nyt, eller et ældre, kræver en optimering nogle ting. For eksempel kan indretningen forbedres med nye kontorborde, kontorstole, teknologi og dekorationer. En optimering af kontorpladserne kan have en positiv påvirkning af arbejdseffektiviteten hos dine ansatte.

Komfort i top

Det er vigtigt at prioritere komforten på en arbejdsplads. Dårlige kontorstole og skriveborde der ikke kan tilpasses i højden, kan have en negativ indvirkning på de ansattes arbejdsforhold, som kan gå ud over arbejdseffektiviteten. Derfor er det vigtigt at have gode kontorstole, som har god lændestøtte, da det ellers kan belaste de ansattes rygge. Hvis man investerer i gode ergonomiske kontorstole, kan dette forbedre de ansattes arbejdsindsats. Desuden kan det være en god fordel for de ansatte at få kontorborde, som kan justeres i højden, da de hermed kan skifte arbejdspositioner i form af at stå og sidde ned ved kontorpladsen.

Dekoration og lys

Hvide vægge kan føles kolde og uvelkomne, og derfor kan det være en god ide at få noget dekoration på væggene, i form af malerier eller plakater. Her kan man få forskelligt kunst i forskellige farver. Dette tilfører mere liv og dynamik til rummene, uden at blive for distraherende. Desuden kan skulpturer og flotte krukker med planter give en æstetisk følelse i rummet, som kan tilføre varme og behagelighed til kontorpladserne. Desuden kan det være vigtigt at tænke over niveauet af lys i rummene på arbejdspladsen. Naturligt lys kan give medarbejderne en følelse af at være bedre tilpas og give mere energi, i forhold til mørke rum med gule kunstige lys. Det visuelle aspekt i komfort med kunst på væggene samt naturligt lys kan give gode arbejdsforhold for de ansatte.